Våra böcker

Klicka här för att se våra böcker på antikvariat.net.


antikvariat.net
Alchemy and Occult Sciences

En speciallista innehållande alkemisk och ockult litteratur från 1587 till 1700. Böckerna kommer från en svensk frimurarloges bibliotek.


Alkemi


Katalog 85. Svenska krigsbyten ur Victor von Stedingks bokbandsamling


Krigsbyten

Centralantikvariatets Katalog 85 innehåller en stor och fin samling av svenska krigsbyten med exempel på böcker från många av de orter och bibliotek som kom i vägen för svenskarnas anstormning under 1600-talet.

Nästan hela stormaktsskedet finns representerat; Gustav II Adolfs krig i polska Preussen på 1620-talet, trettioåriga kriget, med det berömda erövrandet av lillsidan av Prag, och Karl X Gustavs fälttåg i Polen i mitten av 1650-talet.

Katalogen är försedd med en innehållsrik inledning av Jonas Nordin, professor i bok- och bibliotekshistoria vid Lunds universitet.Centralantikvariatets nyhetslistor

Antikvariatets elektroniska nyhetslistor. kommer ut 1-2 gånger per månad och innehåller ett representativt urval av våra nyinkomna böcker, innan de läggs ut till allmän försäljning.
Om du vill ha våra nyhetslistor skickade till dig,
meddela oss din e-postadress.

Nyhetslistor

Utgivningen av tryckta specialkataloger fortsätter som vanligt.Nyutgiven bibliografi

Swedish Contributions to Classical Philology up to 1800.

Denna nyutkomna bibliografi av Per Rålamb behandlar utgåvor av grekiska och latinska klassiker tryckta i Sverige eller utgivna av svenskar före 1800, omfattande såväl utgåvor på originalspråk som översättningar. Med 224 poster, alla med komplett bibliografisk information och med identifiering av källskrifterna när detta varit möjligt.

Bilbliografi

Boken kan beställas från oss och kostar 350 kr.
Katalog 84. Numismatik

Centralantikvariatets Katalog 84 innehåller 225 poster svensk och utländsk numismatik ur Ericsbergs bibliotek.


Numismatik
Gamla stan

Sedan oktober 2014 finner du oss på vår nya adress, Österlånggatan 53 i Gamla stan.
Hjärtligt välkomna.

Exteriörbild Norra Bankohuset


Välkommen till Centralantikvariatet i Stockholm. Vi är ett av Sveriges främsta antikvariat på äldre nordisk historia, med ett bra sortiment även på modern facklitteratur inom historievetenskaperna, d.v.s. allmän historia, arkeologi, topografi, numismatik m.m. Vi är även välsorterade inom klassisk arkeologi liksom inom musikvetenskap och äldre resor. I vår butik på Österlånggatan 53 i Gamla stan i Stockholm har vi även ett urval av äldre och nyare böcker inom många fackämnen.

Vi utger regelbundet kataloger, ca fyra stycken per år, med huvudsakligen äldre böcker inom historia. Dessa kataloger går bra att beställa kostnadsfritt, men vissa specialkataloger kostar extra, se Kataloger.

Vi är medlemmar av Svenska antikvariatföreningen och ILAB, International League of Antiquarian Booksellers.

Vi som jobbar på Centralantikvariatet är: Mats Petersson, Mathias Stenvall och Mathias Klingspor.

Centralantikvariatet
Österlånggatan 53
111 31 Stockholm

Tel: 08-411 91 36

Våra öppettider är: Onsdag till fredag 13-18, eller efter överenskommelse.