MÄSSOR

Antikvariatbokmässa i Konstakademin i Stockholm mars 2023.

Svenska antikvariatföreningens bokmässa kommer efter två års uppehåll äga rum på Konstakademien i Stockholm den 11-12 mars 2023.


För information om övriga antikvariska mässor i världen, se här!


NYHETER

Centralantikvariatet flyttar till Norra bankohuset vid Järntorget!

Efter nästan 35 år på Drottninggatan är det åter dags för oss att flytta. Denna gång till en för antikvariatet passande historisk miljö i Gamla stan.
Norra bankohuset på Österlånggatan 53 byggdes 1772 efter ritningar av C. J. Cronstedt, senare om- och tillbyggt av C. C. Gjörwell. Det inhyste från början Riksbankens sedelmagasin och dess sedeltryckeri. Därefter har bl.a. Medelhavsmuseet med Egyptiska museet bott i huset, och nu Centralantikvariatet.
Vi kommer att ha öppet onsdag till fredag 13–18, då är det bara att komma förbi och ringa på dörrklockan. Vi kommer finnas på plats även andra tider, då är det bara att ringa och bestämma tid.
Många av våra böcker kommer finnas kvar i våra lager på Drottningtan. Vill man komma och titta på någon speciell bok, någon som t.ex. finns på nätet, är det således säkrast att beställa fram den i förväg, även om man tänker komma under öppettiderna, då boken kan finnas på Drottninggatan.
Telefonnummer, internetadress, personal, sortiment, service; allt förblir detsamma.
Välkomna till nya Centralantikvariatet!

Exteriörbild Norra Bankohuset